Hitta spel som passar dig

Alla som gillar spel har någon gång varit på jakt efter ett nytt men ändå kommit upp tomhänt. Ibland hittar man bara spel som man redan provat på eller så hittar man inte något som faller en i smaken. Här kommer lite tips efter några klassiska spelartyper!

De som föredrar något simpelt

Spel som klassas som casual finns så det räcker och blir över idag. Mobilspel har ett väldigt stort utbud av dessa spel, allt från Candy Crush till Angry Birds har get mängder av spelare timtals underhållning under åren. En genre casualspel som har många spelare är de så kallade hidden-object-spel där man letar efter dolda föremål, undersöker mysterier och löser pussel. Något annat som man tekniskt sett skulle kunna säga passar in bland casualspelare är casinospel på nätet. Dessa spel har ju även fördelen att man kan vinna pengar medan man blir underhållen!

De som föredrar något annorlunda

Det fanns en tid då indieutveckling av spel var mer eller mindre icke-existent, något som många säkert minns. Men det tiden är helt klart förbi. Idag finns det massvis med med små spelstudior och ensamma spelutvecklare som skapar fantastiska spelupplevelser. Spelare som föredrar dessa spel menar ofta att indieutvecklare har större möjlighet att utforska nya spelidéer och spelsätt som stora studior inte ta sig an. Ett bra ställe att börja på är några spel i den här listan.

De som föredrar något utmanande

Har man någon gång spenderat tid och diskuterat skillnaden mellan spel förr och idag är det ganska troligt att man hört någon nämna att spel är mycket enklare idag än de var förr, att det inte finns samma utmaning i dagens spel. Detta var anledningen till att många hyllade spelet Demon's Souls när det först kom ut, då spelare dog hela tiden men ändå lyckades göra framsteg och känna att de har överkommit något. Känner man igen sig här kanske man ska sig en titt på några av de svåraste spelen genom tiderna. Här kan man hitta både gamla och nya spel som av en eller annan anledning har satt käppar i hjulen på även de mest rutinerade spelarna.