DreamHack

Världen största LAN party, DreamHack, började sin historia i en källarlokal i Malungs grundskola i början av 1990-talet. Grundarna Kenny Eklund och Martin Öjes, gav träffen det rådande namnet 1994. Då i skolans matsal, var DreamHack redan ett fullfjädrat demoparty, med bidrag som visades via projektor på stor duk.

Grundarna säljer bolaget 2006 och de nya ägarna vidareutvecklar festivalen under nio år och säljer det vidare 2015 för den hissnande summan av 244 miljoner kronor, till MTG. Modern Times Group MTG AB, ägare av bland annat Viasat och har dotterbolag i de nordiska länderna, samt Polen.

Numera pågår festivalen två gånger per år här i Sverige, DreamHack Summer och DreamHack Winter och platsen är vanligen Elmia i Jönköping, men även Globen i Stockholm och Expolaris kongresscenter i Skellefteå till exempel, har båda huserat festivalen vid olika tillfällen. Festivalen har expanderat under årens lopp och arrangerar också LAN party i andra länder. Under 2017 kommer DreamHack till USA och Las Vegas, Atlanta, Austin och Denver till exempel.

Under DreamHack Summer och Winter, brukar även DreamExpo hållas. Mässan som hålls i samband med festivalen, är en mässa för datorer, IT, hemelektronik och spel. Mässan hålls i nära anslutning till världens största digitala festival. Du kan där träffa politiska partier, högskolor och testa på de senaste produkterna från gamingvärlden. Allt detta bland de omkring 50'000 andra besökarna av festivalen.