Att spela poker online

Sajter som erbjuder spel för pengar faller in under en av huvudsakligen tre kategorier: casino, odds eller poker. Även om en sajt erbjuder alla dessa tre är fallet oftast att de är mest känd för en av dem. Här tar vi en titt på att spela poker online och hur det fungerar.

Det finns gott om pokersajter på nätet och de är knappast svår att hitta. Vad som dock är svårare är att välja vilken sajt man ska spela på. Det är inte helt lätt att veta varför en sajt är bättre än någon annan utan att göra lite efterforskning, men en sak man alltid kan titta på redan från början är vilken slags bonus de erbjuder för poker.

När det kommer till att spela poker på nätet har man två olika alternativ:

  • spela på en pokerklient
  • spela direkt i webbläsaren

Många pokersajter erbjuder ett av dessa men det finns även de som har båda tillgängliga. De fungerar likadant på många sätt och handlar mer om preferens än något annat. 

Har man inte spelat poker på nätet tidigare är det rekommenderat att man testar på en gratisversion först. På så sätt kan man bekanta sig med både spelet och hur det fungerar att spela på just den pokersajt man valt att spela på. Grunderna är säkert något man redan är medveten om, som vad det betyder att höja, syna, lägga sig, osv. Men då terminologi har en tendens att användas mer ofta på nätet än utanför är det ingen dum idé att kolla denna lista av termer.

Har man tidigare erfarenhet av poker men aldrig spelat på nätet tidigare kan det vara bra att veta att spelsättet kommer att skilja sig något på vissa punkter. Den mest betydelsefulla skillnaden är att händer spelas betydligt snabbare på nätet då spelare inte försöker genomskåda varandra hela tiden.